18
Mart
2024
Üniversitemizde Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı Anısına Program Düzenlendi

Binlerce yıllık şanlı tarihimizde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferimizin 109. Yılı anısına Üniversitemizin Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda, Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından “18 Mart Çanakkale Zaferi” organizasyonu düzenlendi. 18 Mart 2024 tarihinde düzenlenen organizasyona Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Valisi Ekrem Canalp’in Eşi Dr. Ayten Canalp Hanımefendi ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
 

Güzel Sanatlar Fakültesi Çok Sesli Korosu, Koro Eğitimcisi Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut ve Piyano eşlikte Öğr. Gör. Koray Çal’ın seslendirmesi eşliğinde İstiklal Marşı okundu.


 
Rektör Demir, programın açılış konuşmasında yaptığı konuşmada; “Böylesine anlamlı bir günde bir araya gelmenin mutluluk ve onurunu yaşarken, bu hür toprakları, bu cennet vatanı canları pahasına müdafaa ederek bizlere emanet eden, şanlı bayrağımızın dimdik dalgalanmasını sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Aziz ruhları şad olsun!” ifadelerine yer verdi.
 

Çok Sesli Koro ve Flütte Güzel Sanatlar Fakültesi Arş. Gör. Derya Can Karabulut, Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Karabulut, Öğr. Gör. Koray Çal eşliğinde şarkılar söylendi, 18 Mart Belgeseli izlendi ve öğrencilerin düzenlediği oratoryo gösterisi sergilendi. Düzenlenen oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.